Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold
  • 0 / 11
    Indhold
    • 1) Indledning: Derfor skal du tage dette kursus
      6:23
      kommunikation 512x512
    • 2) Vær klippen i hinandens liv. Tillid, tryghed og forpligtelse.
      9:20
      kommunikation 512x512
    • 3) Hvordan håndterer vi konflikter?
      12:29
      kommunikation 512x512
    • 4) Føler du dig elsket og værdsat?
      8:57
      kommunikation 512x512
    • 5) Hvad drømmer du om? Og hvordan kan jeg støtte dig?
      4:40
      kommunikation 512x512
    • 6) Hvordan får vi mere kærestetid, sjov og eventyr?
      10:27
      kommunikation 512x512
    • 7) Hvordan gør vi vores sexliv bedre?
      12:46
      kommunikation 512x512
    • 8) Hvordan har du det med penge?
      9:09
      kommunikation 512x512
    • 9) Hvad med børnene?
      10:22
      kommunikation 512x512
    • 10) Afslutning: Hvad har været vigtigt i dette kursus?
      3:11
      kommunikation 512x512
    • Fortæl mig, hvad du synes :-)
      kommunikation 512x512

1) Indledning: Derfor skal du tage dette kursus

Derfor skal du tage dette kursus

Dette kursus sætter lys en række vigtige områder, som definerer et parforhold. Kurset hjælper jer til at blive mere bevidste om, hvad I forventer, ønsker og gerne vil undgå. Kort sagt, så bliver I mere bevidste om, hvad I vil med hinanden og parforholdet.  

Kurset er essentielt for alle par, for uden bevidsthed om hinandens ønsker og forventninger kan man ikke samarbejde om at skabe et godt parforhold. 

Vi tiltrækkes af forskelle på mange planer, psykologiske og biologiske. Forskellene medfører på den ene side tiltrækning og fascination. Og på den anden side misforståelser, frustrationer, magtkampe og konflikter. Det kan faktisk ikke undgås.

Men du kan minimere konflikterne ved at sikre dig, at du forstår din partner, og din partner forstår dig. Når I ved, hvem hinanden er, bliver det nemmere at undgå at såre hinanden. Og det bliver nemmere at indgå kompromisser, som begge er tilfredse med.

En vigtigt nøgle til et godt parforhold er man prioriterer tid til hinanden, og at man bevarer sin nysgerrighed på hinanden. En vigtig pointe er, at vi udvikler os hele livet. Du er ikke den samme i dag, som du var for 5 år siden. Og det er din partner heller ikke. Derfor skal du altid være nysgerrig på din partners indre liv. Du kan altså ikke regne med, at du kender din partner, bare fordi I har været sammen flere år. 


Få mest ud af kurset

Fordi kurset er essentielt, skal I ikke skynde jer. Jeg foreslår, at I tager et kap. om ugen, og tager jer god tid til at tænke over det. 

Derudover skal I selvfølgelig svare på spørgsmålene. Det er det vigtigste. 

Meningen er, at kurset bringer jer tættere på hinanden. Og det sker kun hvis I taler sammen i en god kærlig atmosfære. I skal begge tage jer tid til at lytte og forstå jeres partner. Og I skal begge tage jer tid til at finde ud af, hvad I selv mener om emnerne i kurset. Det er vigtigt. 

En advarsel: Pas på ikke at gøre det til kamp om at have ret. Det sker nemt, når man ser forskelligt på tingene, men det gavner ikke parforholdet. Det skaber afstand i stedet for forståelse og samhørighed. Så vær åben og nysgerrig.